Hout conservering en -restauratie

Conserduc-Renofors analyseert, adviseert en voert uit. Snel en doeltreffend.

Restaureren

Gefundeerd houtherstel

Houtaantastende insecten en schimmels kunnen houtverbindingen flink beschadigen. Dit brengt de constructieve functie van het hout ernstig in gevaar. Maar hoe groot de beschadiging ook is, Conserduc-Renofors zorgt voor een snel en vakkundig herstel. Wij werken volgens het Bêta®-systeem, een door ons ontwikkelde restauratietechniek die veel minder ingrijpend en arbeidsintensief is dan traditionele technieken. Het resultaat? Een duurzame en esthetisch verantwoorde oplossing!

Moderne techniek

Bij het restaureren van houtconstructies maken wij gebruik van de modernste technieken. De Bêta®-techniek staat garant voor een snel en efficiënt herstel van uw constructie. Uitgebreide sloop- en herstelwerkzaamheden zijn overbodig. Onze vakspecialisten behouden zoveel mogelijk authentiek constructiemateriaal. Zo gaat de unieke sfeer van uw gebouw niet verloren. Het gerestaureerde gedeelte bewerken wij zorgvuldig, zodat het bijna niet meer te onderscheiden is van het oude hout. Dit doen we met gekleurde epoxy of we kunnen het extra bewerken met houtnerven met extra kleuren zodat je het niet kunt zien

Toepassingen

Het Bêta®-systeem is een beproefd hout- restauratiesysteem met een grote diversiteit aan toepassingen, zoals balkkoprestauratie, gewapende verlijming, balkverzwaring, replicering en het Renocon-vloersysteem. Deze methoden zijn uitermate geschikt voor tal van houtverbindingen in zowel monumentale als niet-monumentale gebouwen. Het Bêta®-systeem is KOMO- gecer tificeerd en gekeurd door TNO. We letten op de kleinste details in en op het hout evt hollen (kanoeffect) we de balken uit zodat de buitenkant kan blijven zitten, of we gebruiken bestaand hout voor een permanente bekisting. Ook kunnen we een balkverzwaring toepassen zodat een gehele vloer veel zwaarder belast kan worden. Een kapconstructie kunnen we fixeren dit voor een veel stabielere constructie.

Pasklare oplossing

Voordat wij met de herstelwerkzaamheden star ten, brengen wij eerst de problemen zorgvuldig in kaart. Een goed advies begint natuurlijk met een gedegen onderzoek naar oorzaak en gevolgen. Speciaal hier voor beschikken wij over specialisten met een bouwkundige achtergrond. Conserduc-Renofors heeft een voor treffelijke reputatie op het gebied van dit vooronderzoek. Dit kan ver volgens ook gebruikt worden in de bestekken van o.a. aannemers en architecten. Op basis van dit onderzoek stellen wij een deskundig advies op, voorzien van mogelijke oplossingen en een heldere offer te. Zo neemt u een weloverwogen besluit. Onze deskundige en ervaren medewerkers zorgen daarna voor een spoedig verloop van de restauratie. Op de uitgevoerde werkzaamheden geven wij u een langdurige, schriftelijke garantie. U kunt op ons bouwen!