Hout conservering en -restauratie

Conserduc-Renofors analyseert, adviseert en voert uit. Snel en doeltreffend.

Inspecteren

Gedegen advies bij houtaantasting en vochtproblemen

InspectieGebouwen en constructies kunnen op allerlei manieren worden aangetast. Bijvoorbeeld door drooghoutboorders als de gewone houtworm, huisboktor en bonte knaagkever. Daarnaast zorgen zwammen (schimmels) voor veel schade. En niet te vergeten: optrekkend en doorslaand vocht. Een goede oplossing begint met een gedegen onderzoek. Onze technisch adviseur bekijkt de gebreken, beoordeelt eventuele bouwkundige oorzaken en analyseert de situatie. Het resultaat is een heldere en onderbouwde adviesrapportage met concrete oplossingen en een gerichte offerte.

Doeltreffende inspectie

Wij maken gebruik van een combinatie van geavanceerde inspectietechnieken. Visuele inspectie speelt daarin een belangrijke rol. Geen enkele vorm van hout- aantasting ontsnapt aan het deskundige oog van onze technisch adviseurs. Zo maken we bijvoorbeeld gebruik van een hamer en afboor technieken op basis van 10-12 mm houtboren en constructief onderzoek. Onze professionals nemen uw muren, vloeren, kruipruimtes, bouw- en dakconstructies zorgvuldig onder de loep.

Vakkundig advies

De inspectieresultaten worden vastgelegd in een overzichtelijke rapportage met daarin alle vormen van aantasting, de bouwkundige gebreken en de oorzaken. Waar mogelijk voegen we hieraan digitale tekeningen en foto’s toe. Op basis hier van bieden we u een uitge- kiend advies met een duidelijke omschrij- ving van de meest geschikte herstel- en/ of bestrijdingsmethoden en eventueel een prijsindicatie. Onze inspecteurs maken gebruik van diverse technieken. De digitale meting gebeur t met een ultra dunne boor. Deze unieke boor geeft een indicatie van de conditie van het hout zonder hinderlijke boorschade te veroorzaken.

Moderne technieken

InspecterenVan de bestrijding van drooghoutboorders en vocht tot houtrotpreventie en hout- herstel: Wij hebben alle expertise in huis om uw panden en constructies optimaal te beschermen. Zo zijn we hét adres voor een doordacht instandhoudingsplan. Naast een intelligent digitaal sensorensysteem beschikken we bovendien over ultramoderne, milieuvriendelijke bestrijdingstechnieken, zoals de hetelucht- methode, warmtetechniek en de nieuwe gassingsmethode.

Neem contact op

Wordt uw pand geteisterd door drooghout- boorders, zwammen of vocht? Wacht niet langer en onderneem snel actie. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een gedegen inspectie en een doeltreffend advies.